Energibibeln

Som alla konditionsidrottare vet så krävs det en hel del energi för att hålla igång kroppen under långa träningspass. Och för dom flesta av oss, vilka inte är heltidsproffs, krävs det också att man ska hålla energinivån uppe mellan passen, dvs på jobbet eller allmänt i vardagen. Med all rätt kallar man ofta energiintaget för den fjärde disciplinen inom triathlon.

IMG_1579.JPG
Energifabriken

Energi under träning är ofta synonymt med gels, bars och energidryck vilket också vart min go-to energikälla väldigt länge. Nu ska jag inte säga att jag helt upphört med triathlonvärldens grundstenar. Under tävling är det ofta gel och energidryck som gäller och under hårdare pass är det ibland svårt att få ner annat än gels. Men numera, under träning, så består min näring till största del av bars jag gjort själv. Allt från ris till havregryn och nötter finns i recepten jag använder och jag vet alltid exakt vad jag stoppar i mig, till skillnad från när man köper färdiga produkter som också brukar innehålla lite mer socker än vad jag vill använda under träning. Dessutom är det mycket godare och garanterat billigare att göra egna.

velochefbook
Energibibeln

Nu är jag ingen mästerkock och även om jag spenderar relativt många timmar i köket så behöver jag likt många andra lite vägledning. I mitt fall har det till stor del kom mit från boken Vélochef som är skriven av Henrik Orre, cyklist och huvudkock för Team Sky. Bröd, bars och energirika måltider finns alla att hitta i boken. Den har på senare tid blivit min ”energibibel” och det är en bok jag starkt kan rekommendera till alla som tränar och är intresserade av matlagning!

Den senaste skapelsen blev en uppsättning bars med vanilj och kakaosmak. Ett nytt recept som får visa vad det går för under veckan. Coach Hedin har lovat nytt träningsschema så förväntan är hög, alltid kul med något nytt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s